image00024

Serene schoonheid op de Veluwe

Verblijf

Op zoek naar een bijzondere overnachting in ons eigen land? Dan moet deze absoluut op je bucketlist staan! Verdeelt over de Veluwe staan zes Mongoolse yurts van 20m² tot 40m²! Heb je behoefte aan de echte, Mongoolse beleving dan kun je kiezen voor verschillende authentieke yurts.

Wij verbleven in de prachtige Serenity yurt. Deze is 40m² groot en is prachtig ingericht.Ben je een echt natuurmens en kun je een tijdje zonder de luxe van elektriciteit? Dan kun je hier met liefde en plezier een aantal nachten spenderen. Wij genoten 2 dagen en 1 nacht van de rust op de Veluwe. Er zijn meer dan genoeg waxinelichtjes aanwezig waarmee je de yurt verlicht en omtovert tot een nog romantischer verblijf.

Excursies

Op de Veluwe kun je als natuurliefhebber je lol op. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een wandeling, fietstocht of een ritje te paard. Maar er is nog meer te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld bij Renkum een avondexcursie doen en opzoek gaan naar bosuilen! Overdag spot je, als je geluk hebt, edelherten, reeën of wilde zwijnen. Op de website van het Staatsbosbeheer vind je alles wat dit Nationale Park te bieden heeft en kun je excursies boeken. Natuurlijk kun je ook zelf op pad gaan en ‘verdwalen’ in de natuur.

Genoeg te doen en te zien dus op de Veluwe. Al zul je in en om je yurt ook niet stil zitten. Als je hier in de koudere maanden verblijft, wil je waarschijnlijk de houtkachel gebruiken om de yurt te verwarmen. Haardhout is aanwezig, maar je dient toch echt zelf je aanmaakhout te klieven. Binnen no-time is het aangenaam warm in de yurt en als je net voor het slapen gaat nog wat extra hout in de kachel doet dan zal je het s’nachts zeker niet koud krijgen.

Eten/drinken

Geen fancy restaurants waar je van de kaart je maaltijd kiest, maar hier bereid je je eigen eten. Je hebt een Dutch Oven en een gaskachel tot je beschikking. Als je het helemaal ziet zitten om te kokkerellen dan kun je het beste een eenpansgerecht in de Dutch Oven maken. Een stoofpot om je vingers bij af te likken of misschien een pittige chili con carne? Als zo’n eenpansgerecht niet je ding is, dan kun je met het aanwezige keukengerei ook op de gaskachel eten bereiden.

Wij zijn geen keukenprinsessen en hebben vooraf heerlijke tapas gemaakt en heel culinair knakworsten opgewarmd. Een lekkere kop thee, gezet met het water wat je zelf uit de grond gepompt hebt, maakt de avond is helemaal goed.

Prijzen

De prijs per overnachting hangt af van de yurt waarin je verblijft. In de kleinere yurts kun je al overnachten voor €75,- per nacht. De Serenity yurt waar wij verbleven kost €125,- per nacht en is de grootste yurt.

Wil je graag boeken of meer informatie? Check de website www.theyurtproject.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs