PB240389

7 geweldige warungs in omgeving Canggu, Bali

Eten in een warung op Bali brengt bij veel mensen gemengde gevoelens met zich mee. Enerzijds zijn de meesten enthousiast over lokaal Indonesisch eten, maar de bekende Bali Belly wil niemand oplopen. Dus hoe doe je dat nu? Eten in lokale warungs, maar voorkomen dat je niet ieder kwartier naar de wc moet lopen? En wat zijn goede warungs in de omgeving van Canggu, Bali?

Varuna warung Canggu

Laten we vooropstellen dat de Bali Belly niets anders is dan ‘gewoon’ voedselvergiftiging. Het wil niet altijd zeggen dat je dit oploopt van je laatste genoten maaltijd. Soms beginnen de klachten pas 48 uur na de verkeerde maaltijd! Het risico dat je voedselvergiftiging oploopt is onder andere groter wanneer je eten neemt wat een langere tijd buiten de koelkast bewaard wordt, rauwe voedingsmiddelen eet, er niet hygiënisch gewerkt wordt of eten met besmet water gewassen of bereid wordt. Nu zijn wij geen dokter, maar we kunnen ons voorstellen dat, wanneer je algemene (darm)gezondheid beter is, je wellicht ook minder snel ziek wordt. Zelf pakken we bij de maaltijd vanuit een warung altijd een Coca Cola. Die tip kregen we ooit van onze huisarts en daar houden we maar aan vast. Wij hebben in ieder geval het geluk gehad om niet ziek te worden van de plekken waar wij gegeten hebben.

Verblijf je in de omgeving Canggu op Bali dan hebben we er een paar voor je op een rijtje gezet. Hopelijk kan je dan net zo lekker eten als wij en houd je het ook nog eens allemaal binnen 😉.

Warung Ramadhan

Warung Ramadhan

Op het oog misschien niet veel bijzonders en je loopt er wellicht ook zo voorbij, maar doe dat zeker niet. Je kan hier heerlijk eten. Wat wij ook een voordeel vinden is dat ze een fotomenu hebben. Zo weet je precies wat je besteld!

Warung Sika

Niet te veel poespas. Gewoon goed eten. Deze plek is erg populair en er zijn niet heel veel zitplaatsen.

Varuna Warung Canggu

Een gezellige plek om te zitten! Ze hebben het restaurant leuk aangekleed en je kan zowel beneden als boven zitten, dus er is voldoende plek om even rustig te eten.

Warung Maaaaak

We hebben geen idee hoe je dit uit moet spreken, maar je kan er in ieder geval goed eten. Er is een beperkte ruimte om te zitten, maar er zitten ook regelmatig mensen in hun eentje aan tafel. Je zou dus kunnen proberen om sociaal te zijn en te vragen of je aan mag sluiten 😉.

Warung Alody Canggu

Doordat dit restaurant aan het strand zit, betaal je net iets meer. Wel een mooie uitvalbasis voor na de zonsondergang. Daarnaast hebben ze niet alleen lokaal eten, maar bieden ze ook één en ander westers eten aan.

Manggala Healthy Food

Ook in dit restaurant serveren ze niet alleen Indonesisch eten, maar ze bieden daarnaast westerse opties aan. En met een twist! Dit restaurant staat er om bekend dat ze minder toegevoegde suiker en zout (MSG) gebruiken, ze gebruiken minder olie en ze hebben onder andere glutenvrije opties. Zelfs voor een proteïne smoothie kan je hier terecht!

Warung Bu Mi

Ook weer een gevalletje: what you see is what you get. Goed Indonesisch eten en een populair restaurant. Erg veel plek om te zitten is er niet, dus houd daar rekening mee.

Warung Sika

Bij de meeste warungs kies je eten wat achter een vitrine ligt. Er staat niet altijd bij wat het is, maar je kan dit natuurlijk aan het personeel vragen. Verder kies je dan of je er gele, witte of bruine rijst bij wil hebben. Als je zo zelf een bord samenstelt dan hangt de prijs af van de hoeveelheid eten. Bij ons varieerde dit tussen de RP25.000 (€1,50) en RP50.000 (€3,-) per bord. Ook kan je meestal een klein aantal standaard maaltijden bestellen zoals nasi of mie goreng (gebakken nasi of mie, vaak met een gebakken ei en kip). Wij betaalden daar gemiddeld RP30.000 (€1,80) voor.

Genoeg gehad van de lokale sferen? Zin in wat westerse vibes? Lees dan ook zeker onze blog over de beste (beach)clubs op Bali!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs