image01797

Onze 5 favoriete beachclubs op Bali

Bali is wat ons betreft een plek waar je geweest moet zijn. Het eiland heeft enorm veel te bieden. Wij raden aan om rond te reizen en het authentieke Bali te ervaren, maar ook te genieten van wat luxe in de vorm van beachclubs. Wij zetten onze top 5 (betaalbare) beachclubs van Bali op een rijtje!

1. La Brisa

Wauw. Bij La Brisa kijk je je ogen uit. Het ontdekken van alle bijzondere hoekjes en details kost je waarschijnlijk meerdere dagen, want La Brisa, gevestigd in Pererenan, is groot én bijzonder. Het is een nagebouwd vissersdorp, waarbij 500 jaar oud scheepshout is gebruikt. Het bouwen van de beachclub heeft twee jaar geduurd en bijna alles wat je ziet is handgemaakt. De bijzondere sfeer ga je nergens anders vinden. Alleen al de lange ingang is fantastisch. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het fenomenale eten en het prachtige uitzicht over de zee. 10 out of 10! La Brisa is voor iedereen. Van jong tot oud en van groepen vrienden tot gezinnen.
Zorg wel dat je een paar dagen van tevoren online reserveert. De kans dat je een plekje hebt als je op de bonnefooi binnen loopt, is heel klein.

2. Cretya Ubud

Een beachclub met een bijzonder ontwerp, midden in de rijstvelden in Ubud. Fan-tas-tisch! De drang om continue met je telefoon Insta-waardige plaatjes te schieten is groot. Vergeet ook niet te genieten van het uitzicht 😉 Als je eenmaal een ticket hebt gekocht en een polsbandje om hebt, heb je niet alleen toegang tot de beachclub, maar ook tot de ‘Alas Harum’ rijstvelden. Maak daar ook zeker een wandeling doorheen! Ook voor deze beachclub is het slim om van tevoren te reserveren, wat wij overigens aanraden voor elke beachclub. Je wilt natuurlijk niet mis grijpen!

3. El Kabron

El Kabron is onlangs verbouwd, dus weer helemaal gloednieuw en wat ons betreft de beste beachclub in Uluwatu. De weg er naar toe is wat vreemd. Je vraagt je het laatste deel waarschijnlijk af of je goed rijdt. Er is een hele nieuwe wijk gecreëerd wat ons aan Florida deed denken, maar de grote resorts en hotelketens zijn niet afgebouwd en zien er vervallen uit. Het zal vast iets te maken hebben met een pandemie…
Afijn, je rijdt dus wél goed.

De O’s en de A’s beginnen al bij de ingang, gaan door bij het zien van het uitzicht vanaf de klif en eindigen bij het eten en drinken. Het volume van de muziek staat vrij hard en de kans is groot dat er tijdens de zonsondergang hier en daar een dansje wordt gedaan. Uiteraard onder het genot van een cocktail of een bintang.

4. Finns Beachclub

Dit is in Canggu dé beachclub voor een party. Met twee grote zwembaden, barretjes in het water, een DJ en een dansvloer, is het uitgaansgevoel al aanwezig als je binnenkomt. In tegenstelling tot bijvoorbeeld La Brisa, kom je bij Finns niet voor je rust. Op vrijdag en zaterdag is de feestvreugde het grootst, maar ook op andere dagen is het druk. En niet te vergeten: ook hier is het eten en drinken overheerlijk!

5. Ulu Cliffhouse

Als je langere tijd in Uluwatu verblijft, raden we aan om ook naar Ulu Cliffhouse te gaan. Deze beachclub is vergelijkbaar met El Kabron, maar is iets rustiger en iets goedkoper. Het uitzicht is echter net zo fenomenaal, want zoals de naam al verraadt: de beachclub is gebouwd op een klif.

Ten slotte nog handig om te weten: voor al deze beachclubs geldt een ‘minimal spend’. Als je reserveert betaal je, afhankelijk van de beachclub, 500.000 tot 1,500000 Indonesische rupia’s (33 tot 95 euro) voor een bedje. Meestal kun je daar met 4 tot 6 personen op. Dit bedrag ben je dan minimaal kwijt en daar kun je dus van eten en drinken. Alles wat je meer besteld, moet je later bij betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs