image00003

3 redenen waarom je Oman móet bezoeken

1. Oman is enorm veilig en ontwikkeld.

Omdat Oman een zeer rijk land is en enorm ontwikkeld, is er geen armoede, werkeloosheid of criminaliteit. Van zakkenrollers dus geen sprake en ook niet van opdringerige verkooplui. Sterker nog, de Omani’s zijn super vriendelijk en gastvrij. Als wij bijvoorbeeld om de weg vroegen, werd álles uit de kast gehaald om ons te helpen. Ook als blonde vrouw in een islamitisch land hoef je je geen seconde onveilig of bekeken te voelen. De lokale mannen en vrouwen zijn zeer respectvol naar elkaar én naar toeristen toe. Dat Oman een rijk land is, is onder andere te zien aan de paleizen die door verschillende sjeiks uit de grond gestampt worden. Ook zijn wegen goed aangelegd (behalve de off road routes door de bergen). Omani’s zijn bovendien heel relaxt in het verkeer. Easy peasy dus om zelf met een veilig gevoel rond te rijden door dit land!

2. Oman is zeer divers.

Van de woestijn tot uitgestrekte berglandschappen, van een oase tot zee en strand en van forten en kastelen tot moskeeën. Meer divers dan Oman krijg je het haast niet.
Tijdens onze rondreis van 12 dagen zijn we op de volgende plekken geweest:
– Muscat
– Wadi Shab
– Ras al Jinz
– Wahiba Sands
– Jebel Akhdar
– Old Ibra Al Minzifah
– Nizwa
– Jebel Shams

Om een beeld te krijgen van de diversiteit nemen we jullie in een notendop mee op reis:

We zijn begonnen en geëindigd in de hoofdstad Muscat. In Muscat zijn er verschillende must sees, waaronder de Sultan Qaboos Mosque, de wijk Mutrah en het Royal Opera House. Buiten dat heeft deze stad heerlijke stranden met helder blauw water!

Tijdens de wandeling in Wadi Shab waan je je in een waar paradijs: witte rotsen die afsteken tegen het turquoise water, omringd door palmbomen. Fan-tas-tisch.

In Ras al Jinz hebben we de groene zeeschildpad eieren zien leggen en kleine schildpadjes naar de zee zien schuifelen.

Slapen in de woestijn (Wahiba Sands) is natuurlijk een bucketlist dingetje voor een echte reiziger. Ook het rijden door de woestijn met je 4×4 jeep, waarbij je af en toe een kameel of dromedaris tegenkomt, is al een ervaring op zich!

Zowel in Jebel Akhdar als Jebel Shams kun je je lol op als natuurliefhebber. Je kunt hier verschillende hikes maken, waaronder de bekende Balcony Walk in Jebel Shams. Het deed ons denken aan de Grand Canyon!

Ten slotte zijn Old Ibra en Nizwa wat ons betreft ook zeer zeker de moeite waard om te bezoeken, met Nizwa Fort als hoogtepunt!

3. Perfect weer voor een rondreis.

Nou ja, van oktober tot en met februari dan. In de overige maanden is het eigenlijk te heet om actief dingen te ondernemen. Wij zijn eind december/begin januari gegaan en dat was ideaal. In steden zoals Muscat en Nizwa is het dan tussen de 20 en 25 graden. Perfect weer om op pad te gaan, maar ook heerlijk om te vertoeven aan het zwembad of aan het strand. In de bergen is het rond deze tijd van het jaar fris: tussen de 8 en 14 graden, maar wel weer ideaal om een flinke hike te maken. In de woestijn Wahiba Sands kun je rekenen op 27 tot 30 graden overdag. Prima weer om met je 4×4 jeep door de woestijn te scheuren en af en toe te stoppen om een dromedaris te knuffelen. Als de zon daar onder is zal een trui of vest geen overbodige luxe zijn!
Conclusie: Oman is qua weer een ideale zonbestemming in de winter. Het enige nadeel is dat je veel verschillende kleding moet inpakken, van badkleding tot dikke truien.

Hebben we je overtuigd? Mooi! Binnenkort is er op onze website een uitgebreid reisplan van Oman te vinden!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde blogs